072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Ontwikkelaar claimt hashratebeperking Nvidia LHR GPU's te kunnen verwijderen

datum: 22-02-2022 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Een ontwikkelaar zegt zaterdag een tool uit te brengen die de Lite Hash Rate-beperking van Nvidia RTX-kaarten met een Ampere GPU zou verwijderen. Dit werkt door het aanpassen van de bios en de driver van de videokaart.

Ontwikkelaar Sergey schrijft op GitHub dat Nvidia RTX LHR v2 Unlocker een "volautomatische" tool is om de bios en het stuurprogramma van RTX-kaarten te wijzigen, om de LHR-beperking te verwijderen. Hij zegt dat hij op zaterdag 26 februari een openbare bètatest van de tool zal uitbrengen.

De maker zegt zijn tool te hebben getest met de RTX 3060, RTX 3060 Ti, RTX 3070 Ti, RTX 3080 en RTX 3080 Ti. Hij testte de tool ook met de RTX A2000 en RTX A4000. Afgaand op de getoonde resultaten is de LHR-beperking inderdaad verwijderd, maar omdat de tool nog niet is vrijgegeven, is deze nog niet bevestigd door derden.

Volgens de ontwikkelaar is het mogelijk om de videokaarten daarna terug te zetten naar hun originele staat, met de originele driver en de originele bios. De maker wijst erop dat hij niet verantwoordelijk is voor wat mensen met de tool doen en wat de gevolgen zijn.

Vorig jaar bracht NBMiner al software uit die de prestaties van RTX 30-videokaarten met een LHR GPU zou kunnen verbeteren bij het minen van ethereum. Dit betekent dat tot 68 procent van de prestaties kan worden bereikt in vergelijking met een niet-LHR GPU. Sergey beweert de LHR-beperking volledig te kunnen opheffen.

Nvidia introduceerde begin vorig jaar de LHR-beperking op nieuwe RTX GPU's. De beperking betekent dat de videokaarten minder efficiënt zijn in het minen van ethereum, terwijl de spelprestaties gelijk blijven. De fabrikant wilde de beschikbaarheid van videokaarten voor gamers verbeteren.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01