072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

PCIe 5.0-connector voor grafische kaarten biedt opties voor voeding van 150 W tot 600 W

datum: 03-03-2022 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

De specificaties van de ATX 3.0-standaard zijn gelekt en bevatten details over de aankomende PCIe 5.0-voedingsconnector voor videokaarten. Deze connector zou verschillende stroomopties hebben, van 150W tot 600W.

De PCIe 5.0-connector, officieel 12Vhpwr genoemd, zal 16 pinnen hebben. Twaalf daarvan zijn eigenlijk bedoeld voor stroomvoorziening. De overige vier zijn gereserveerd voor zijbandsignalen. Dat blijkt uit informatie uit een ATX 3.0-ontwerpgids van Intel, gepubliceerd door Twitter-gebruiker momomo_us .

De afbeeldingen tonen vier verschillende kabels met de PCIe 5.0-connectoren. Die kabels zijn gelabeld met vermogens van 150W, 300W, 450W en 600W. Eerder verschenen voedingen met de PCIe 5.0-connector, onder meer van ASUS, Cooler Master, Gigabyte en MSI. Die fabrikanten adverteerden al met vermogens tot 600W, schrijft Wccftech ook . Dat maximale vermogen lijkt nu bevestigd te worden.

De twaalf pinnen, die bedoeld zijn voor voeding, kunnen volgens de documenten elk 9,2A leveren bij een spanning van 12V. Er wordt echter een temperatuurgrens van 30ºC boven de omgevingstemperatuur aangehouden. Het lijkt er dus op dat het maximale vermogen van de connector beperkt is tot 600W, vanwege de warmte die door de stroom wordt geproduceerd.

De ontwerphandleiding stelt verder dat de PCIe 5.0-connector niet compatibel is met eerdere PCIe zes- of acht-pins verbindingen omdat de pinnen anders zijn geplaatst. Dat meldde Igor's Lab eerder. Die gebruikers die een videokaart hebben met een PCIe 5.0-connector en een oudere voeding kunnen adapters gebruiken, zoals het geval is met de 12-pins aansluiting die Nvidia gebruikt voor sommige GeForce RTX 30-referentiekaarten.

De nieuwe PCIe 5.0-verbinding moet worden gebruikt in videokaarten van de volgende generatie. Volgens VideoCardz zou de aanstaande Nvidia GeForce RTX 3090 Ti bijvoorbeeld de nieuwe connector gebruiken. Die videokaart werd in januari aangekondigd , maar Nvidia heeft sindsdien niets meer over de kaart gemeld . Het gerucht gaat dat het te maken heeft met BIOS- en hardwareproblemen . Ook de aankomende Ada Lovelace-videokaarten van Nvidia zouden gebruik maken van de verbinding, schrijft VideoCardz.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01