072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Samsung kondigt GDDR6-geheugen aan met snelheid van 24Gbit/s

datum: 14-07-2022 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Samsung heeft GDDR6-geheugen aangekondigd dat snelheden tot 24Gbit/s aankan. Dat is een derde meer dan de 18GBit/s die Samsung tot nu toe in zijn geheugen heeft aangeboden. De release volgt volgens de fabrikant 'in lijn met releases van GPU's'.

Samsung is volgens de fabrikant zelf begonnen met het samplen van het geheugen. Dat is een voorstadium van massaproductie. Het is 16 Gbit geheugen. Samsung heeft nog niet precies gezegd hoeveel geheugen de varianten zullen hebben, maar zegt nu al dat er varianten beschikbaar komen voor laptops met dynamische spanningsschakeling , om zo het stroomverbruik te verminderen. Er zullen ook versies zijn met doorvoer van 20Gbit/s en 16Gbit/s die werken op 1,1V, in tegenstelling tot de 1,35V-standaard met GDDR6.

Met de aankondiging volgt Samsung concurrent Micron, die dit voorjaar zei GDDR6X-geheugen te maken op 24Gbit/s. Mogelijk zullen de chips ook in de volgende generatie Nvidia-kaarten worden gebruikt, al is dat niet bevestigd. Een eerder gerucht stelt dat Nvidia's RTX 40-serie configuraties ondersteunt tot 24 GB GDDR6X-geheugen.

Samsung maakt het GGDR6-geheugen op de derde generatie van zijn 10nm-klasseproces voor dram. De release van geheugen volgt 'in lijn met de release van GPU's'. Waarschijnlijk doelt Samsung hier onder meer op de RTX 40-serie van Nvidia. Deze staat gepland voor dit najaar. Nvidia heeft er nog niets over bekendgemaakt.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01