072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Seagate brengt later dit jaar 20TB HDD's met pmr-technologie uit

datum: 23-07-2021 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Seagate verwacht in de tweede helft van dit jaar 20 terabyte harde schijven te leveren. Het gaat nog steeds om HDD's op basis van loodrechte magnetische opname, maar Seagate komt ook met 20TB HDD's op basis van SMR en Hamr.

De verwachting dat Seagate in de tweede helft van 2021 zal beginnen met het verzenden van de 20TB pmr-schijven wordt uitgedrukt door Seagate-topman Dave Mosley in de publicatie van de kwartaalresultaten van het bedrijf. In antwoord op vragen legde hij uit dat hij verwacht dat de productie, bemonstering en kwalificatie van de 20TB PMR HDD's soepel zullen verlopen, aangezien Seagate al op grote schaal koppen en opslagmedia produceert voor PMR-schijven van 18TB en een lagere capaciteit.

Daarnaast meldt hij dat Seagate met meerdere 20TB-platforms zal komen, ook met HDD's op basis van SMR en Hamr. "Er zijn veel verschillende smaken en ze zijn gericht op verschillende klanten, dus ze hebben elk hun eigen kwalificatieschema", zei Mosley, volgens het transcript op Seeking Alpha . De introductieperiodes voor de verschillende 20TB zijn nog niet bekend.

Seagate heeft zelfs al 20TB op Hamr gebaseerde HDD's beschikbaar, maar alleen voor een selecte groep klanten. De fabrikant produceert ze nog niet in grote aantallen, omdat ze pas rendabel worden met 24TB en hogere opslagcapaciteiten.

PMR is de conventionele techniek waarbij magnetische velden rechtop op het schijfoppervlak staan. De limieten op het gebied van opslagdichtheid komen hier in beeld. Deze opslagdichtheid kan enigszins worden verhoogd door het toepassen van shingled magnetische opname, waarbij de datasporen elkaar gedeeltelijk overlappen.

Deze SMR-techniek wordt al gebruikt, maar heeft enkele nadelen op het gebied van prestaties. Hamr staat voor heat-assisted magnetic recording en dit is een complexe en dure techniek waar Seagate al jaren aan werkt en die moet zorgen voor hogere opslagdichtheden. Hamr maakt gebruik van laserschrijfkoppen. Tweakers publiceerde vorig jaar een achtergrondartikel over hamr HDD's.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01