072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

SiSoftware publiceert benchmarkresultaten voor Intel Arc Alchemist A380 videokaart

datum: 22-02-2022 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Het bedrijf achter de SiSoftware-benchmarks heeft nieuwe potentiële details van Intel's aankomende Arc Alchemist grafische kaarten gedeeld. Het bedrijf toont onder meer mogelijke OpenCL-benchmarkresultaten van een lage Arc A380-videokaart.

SiSoftware schrijft op haar website dat Intel met drie Arc Alchemist-series komt. Intel zou een A300-serie met lage grafische kaarten introduceren, een A500-serie met midrange-kaarten en een A700-serie met vlaggenschepen . Dat komt overeen met eerdere geruchten. De reeksen verschillen in het aantal uitvoeringseenheden en de geheugenarrangementen.

De website schrijft ook dat de videokaarten bij TSMC op 7nm worden geproduceerd, maar dat klopt niet. Intel heeft eerder bevestigd dat de videokaarten zullen worden geproduceerd op het 6nm-proces van TSMC, hoewel dat in feite een geavanceerde versie is van het 7nm-knooppunt van TSMC. De videokaarten ondersteunen ook DirectX 12 Ultimate en zullen matrix-engines bevatten voor diepgaand leren. Fp64-ondersteuning zou ontbreken.

Verder publiceert SiSoftware enkele benchmarkresultaten van een Intel Arc A380 desktop-videokaart, die eerder in drivers verscheen . Die videokaart zit in de A300-serie met lager geplaatste GPU's. De SiSoftware-benchmarks testen onder andere de OpenCL-prestaties. Daarin presteert de videokaart bijvoorbeeld vergelijkbaar met de Nvidia GeForce GTX 1660 Ti en liggen de prestaties in de buurt van AMD's Radeon RX 6500 XT en de Nvidia GeForce RTX 3050, afhankelijk van de test. Het bedrijf deelt echter niet welk platform of welke drivers voor de tests zijn gebruikt.

SiSoftware gaat ook in op geheugenbandbreedte, die hoger is dan de bandbreedte van de Radeon RX 6500 XT, maar lager dan die van de GeForce RTX 3050 en GTX 1660 Ti. In AES-cryptografie is de A380 aanzienlijk langzamer dan de andere videokaarten. SiSoftware test de workloads verder voor financiële en wetenschappelijke analyse.

Het is niet precies bekend wanneer de Arc A380 videokaart uitkomt. Intel introduceert Arc Alchemist grafische kaarten voor laptops en desktops. Die videokaartseries verschijnen respectievelijk in het eerste en tweede kwartaal van dit jaar. Werkstationmodellen verschijnen 'tegen het derde kwartaal'. De videokaarten krijgen ondersteuning voor ray tracing en Intel XeSS, een tegenhanger van AMD FSR en Nvidia DLSS.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01