072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Western Digital begint met de levering van nieuwe 22TB HDD's

datum: 19-07-2022 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Western Digital is begonnen met het verzenden van zijn eerste 22TB HDD's op basis van cmr. Het bedrijf komt met drie verschillende varianten, elk bedoeld voor verschillende doeleinden. De fabrikant deelt nog geen adviesprijzen.

Western Digital introduceert drie verschillende nieuwe 22TB HDD's, die allemaal gebruikmaken van conventionele loodrechte magnetische opname of cmr. De 7200rpm-schijven zullen allemaal worden geleverd in 3,5-inch formaat, een SATA-aansluiting, 512 MB cache en een garantie van vijf jaar. De HDD's worden geïntroduceerd in de WD Red Pro-, Purple Pro- en Gold-serie.

Volgens Western Digital is de WD Red Pro 22TB HDD bedoeld voor onder meer NAS-systemen met maximaal 24 bays en volgens de fabrikant geschikt voor continu gebruik. De hdd beschikt over 512 MB cache en OptiNAND, dat nand-geheugen gebruikt om metadata op te slaan . Dat zou de datadichtheid van HDD's moeten verbeteren. Volgens Western Digital krijgt de WD Red Pro 22TB een MTBF van een miljoen uur en een nominale werklast van 300TB per jaar. De schijf moet aanhoudende doorvoersnelheden van 265 MB/s bieden.

De WD Gold variant met 22TB opslagcapaciteit is bedoeld voor zakelijk gebruik en heeft daardoor een hogere betrouwbaarheid. Volgens de fabrikant halen deze WD Gold-schijven een MTBF van 2,5 miljoen uur en een hogere nominale werklast van 550 TB per jaar. Deze HDD krijgt ook OptiNAND. Deze schijf biedt aanhoudende doorvoersnelheden van 291 MB/s, volgens Western Digital

De WD Purple Pro 22TB is ook bedoeld voor het opslaan van bewakingscamerabeelden en volgens de fabrikant kunnen tot 64 single-stream HD-camera's tegelijkertijd naar de Purple Pro-schijven schrijven. Deze HDD krijgt ook OptiNAND, een MTBF van 2,5 miljoen uur, een nominale werklast van 550 TB per jaar en doorvoersnelheden van 265 MB/s.

In mei kondigde Western Digital al zijn eerste 22TB HDD's aan. Het bedrijf toonde toen onder meer Ultrastar HDD's voor gebruik in datacenters. Het bedrijf zei ook dat 22TB-varianten van de Purple Pro, Red Pro en Gold in de zomer zouden worden uitgebracht, maar noemde geen concrete datum wanneer de schijven zouden worden uitgebracht.

Seagate begon in januari met de verzending van de eerste 22TB HDD's, hoewel dat SMR-schijven waren. in tegenstelling tot cmr, datatracks op de HDD-platen zijn gedeeltelijk over elkaar heen gelegd in shingled magnetische opnames . Dat zorgt voor hogere opslagcapaciteiten, hoewel dit de willekeurige lees- en schrijfsnelheden nadelig kan beïnvloeden.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01